Trasy są przechowywane w folderze Biblioteka Tras na stronie Eksploruj w aplikacji COROS, gdzie możesz wyświetlać i wybierać trasy do synchronizacji z DURA i DURA 2 SOLAR. Utrzymując kolekcję tras na stronie Eksploruj, możesz w dowolnym momencie synchronizować lub usuwać trasy z urządzenia. DURA/DURA 2 SOLAR mogą przechowywać lokalnie do 100 tras.
Usuwanie tras z DURA / DURA 2 SOLAR
Usunięcie tras z urządzenia COROS spowoduje ich usunięcie tylko z pamięci lokalnej – trasy nadal będą dostępne na stronie Eksploruj w aplikacji COROS. Aby usunąć trasy z DURA lub DURA 2 SOLAR, wykonaj poniższe kroki, korzystając z metody przez aplikację lub bezpośrednio na urządzeniu:
APLIKACJA COROS:
- Otwórz aplikację COROS na stronie Profil.
- Wybierz swoje urządzenie, a następnie stuknij w ikonę Pamięci u góry strony.
- Wybierz Trasy. Przesuń palcem po dowolnej trasie z prawej do lewej, aby ją usunąć, lub kliknij „Zarządzaj”, aby wybrać wiele tras do usunięcia jednocześnie.
Na DURA / DURA 2 SOLAR:
- Z ekranu głównego przewiń w dół i otwórz menu Nawigacja.
- Wybierz trasę, którą chcesz usunąć.
- Przewiń w dół przez opcje nawigacji i wybierz „Usuń”.
Uwaga: Usunięcie trasy z urządzenia nie usuwa jej ze strony Eksploruj. Trasa nadal jest dostępna w folderze Biblioteka Tras na stronie Eksploruj i możesz ją ponownie zsynchronizować z urządzeniem w dowolnym momencie w przyszłości.
Usuwanie tras z aplikacji
Usunięcie trasy z folderu Biblioteka Tras na stronie Eksploruj w aplikacji COROS spowoduje jej trwałe usunięcie. Możesz usunąć trasy, wykonując poniższe kroki:
- Otwórz aplikację na stronie Eksploruj.
- Wybierz folder Biblioteka Tras.
- Przesuń palcem po trasie z prawej do lewej, aby ją usunąć.